PERS FOTO.jpg

BIOGRAFIE

Diede Claesen (a.k.a. DIEDE) is een creatief multitalent. Ze richtte haar eigen platenmaatschappij ‘Tiny Bang’ op met de wens op haar eigen voorwaarden te creëren, met meer dan alleen muziek. Ook mode, schilderkunst, theater, dans, video en grafische vormgeving inspireren haar. Naast zangeres is zij in vrijwel al deze kunstdisciplines actief. Zo werkt ze als levend standbeeld, schildert, maakt en styled haar kleding, maakt haar eigen artwork en is intensief betrokken bij de totstandkoming van haar clips, waarbij ze concept, styling en regie voor haar rekening neemt.

DIEDE wordt in 2012 bekend als zangeres van de band Ape Not Mice. Daarmee scoort ze verschillende hits, wordt ze Radio 2 Talent, speelt voorprogramma’s voor o.a. Ed Sheeran en Caro Emerald en treedt op op festivals als Zwarte Cross, Paaspop en in zalen als Effenaar, Tivoli en 013. In mei 2015 debuteert ze als soloartiest als DIEDE met de EP ‘The Lighthouse’. Daarmee wordt ze geselecteerd voor de Popronde en treedt ze veelvuldig op, alvorens als een Houdini een Drop Down Deep te doen met een sideproject waarin ze als mysterieuze anonieme zangeres veel succes boekt en alle Nederlandse podia en festivals bestormt.

Momenteel is DIEDE bezig met haar nieuwe solo show ‘Made in China’. De basis voor dit nieuwe project wordt gelegd in het elitaire skidorp Gstaad in Zwitserland. Als zangeres in het hotel van Formule 1 – baas Bernie Ecclestone treedt ze een maand lang elke avond op voor de rijken der aarde. Omringd door facelifts, Prada-tassen en flessen champagne van 500 euro kijkt ze in haar roze kringloopjas van nepbont de ogen uit. Ondanks alle rijkdom en pracht en praal ziet DIEDE de nepheid van alle schone schijn. De opgelegde verwachtingspatronen, de regeltjes en de glamour die bij de rijkdom hoort lijkt zo perfect, maar de ogen van de gasten kijken ongelukkig. DIEDE ziet het, voelt het en het raakt haar zo dat ze het van zich af schrijft. Het resultaat? De EP ‘Made in China’.

Bij ‘Made in China’, smelten muziek en visuals (i.s.m. VJ Glitterende Eenhoorn) samen in een liveshow waarbij DIEDE de visuals zelf vanaf het podium bedient. Met de missie om een grote Lady gaga-like miljoenenproductie in een DIY-jasje te gieten en om te laten zien dat je met creativiteit iets koopt wat met geld niet te krijgen is.
 

BOOKINGS:
Agents After All | (Maarten Middendorp) |
maarten@agentsafterall.nl

020 - 52 10 010

 

MANAGEMENT:
Lars Kelpin
management@diedemusic.com

06 - 53 79 68 20