Ready. Set. Record!

06-01-'15

'6 januari is het begin van mijn nieuwe jaar', bedenk ik me terwijl ik mezelf aankijk in de spiegeling van het blikje cola light in mijn hand. 

Het startschot is gelost in de Volver Studio waar ik me momenteel in een onderuitzakstoel bevind. Het begon een tijdje terug toen ik met producer Basil Kuhne heel onschuldig begon met liedschrijven. 

Zonder een uitgediept idee, achterliggende gedachtes, snode plannen of motief om te stoppen met alles wat ik op dat moment aan het doen was. Niks van dat alles, alleen maar een liefde voor muziek maken. Dat, plus een tsunami aan inspiratie en een bomvolle telefoon met half-afgeschreven-voicememo-liedideeën. 

Er was een klik waarna we geregeld samen kwamen om te schrijven en de stapel liedjes ons toch wel begon aan te staren.

Niet alleen werden de liedjes steeds meer opzichzelfstaand en authentiek maar ook de teksten werden steeds persoonlijker en voelde ik zo'n sterke verbintenis ermee dat ik bijna niet anders kòn dan ze opnemen en uitbrengen. Op één of andere manier. 

Drastic change of plans, maar deze verhaaltjes móet ik de wereld toezingen.. 

DIEDE, een compleet nieuw project en avontuur kreeg vorm, samen met Basil, extreem veel plezier, grootse ideeën en een snufje grootmoedigheid. 

2015, nu, vandaag, zitten we in de studio, na een periode van preproductie, met Über-drummer Benny Bakker (hij IS de click) om de drums op te nemen. 

De EP komt uit in april, zo hebben we gepland. 

Heel fijn, gek, spannend en zelfs een tikkie eng om nu ECHT begonnen te zijn. We zijn vertrokken en God weet wat er allemaal nog op ons spoor mag komen, maar ik ben enorm blij, dankbaar en trots met het proces en de mogelijkheid om dit te kunnen realiseren (dank Angela en René!!) 

Benny is een topper, de dag was te gek en de liedjes gaan heel dicht liggen bij wat ik vanuit mijn tenen graag wil creeëren. Dit ben ik. Dit is DIEDE! 

Wie het wil horen-ikkanniewachten-is welkom. Wie het niks vind, ook. :)  

No panic on my Titanic! Alleen maar zin om te spelen en meer te maken!

happy newyear this january 6th <3

 

xx DIEDE