BIOGRAFIE

Ergens in de Bermuda driehoek tussen Katy Perry, Sia en M.I.A. heeft DIEDE een plekje op een rommelzolder gevonden, een fort gebouwd en kerstlampjes opgehangen. Vanuit haar kleurrijke tent presenteert deze zangeres en dit multitalent zich.

 

Voor haar nieuwe project is DIEDE de samenwerking aangegaan met Basil Kühne. Ze werkten in 2010 kort samen en kwamen elkaar jaren later weer tegen op een festival. Ze spraken af om te gaan schrijven en maken sindsdien een liedje per week. Basil is bekend als songwriter en gitarist bij Alain Clark. Daarnaast is hij producer en leeft hij het liefst als kluizenaar in zijn eigen studio, waar hij ook onder andere alle tunes van NPO 1 verzorgt. Basil heeft sinds 2011 niet meer op een podium gestaan, maar de chemie met DIEDE is zo sterk dat ze hem uit zijn studio heeft gelokt en mee het podium opsleurt. De band is een club jonge en hongerige wolven. Met nieuwste single Stick it Out als opvolger van de eerste single Off The Radar zet de band DIEDE de eerste stapjes in de echte wereld, met het mini-album The Lighthouse (mei 2015) als debuut.
Dit najaar speelt DIEDE de Popronde 2015, waarbij ze in de Top 5 Best Geboekte Band naar voren komen en ze door OOR zijn bestempeld tot OOR Talent 2015.

 

DIEDE is een nuchtere maar zelfverzekerde muzikant die weet wat ze wil. Haar muziek is het beste te omschrijven als folklorische pop met een laagje glitter, een stoer randje en een surrealistisch sausje. Ze staat aan het begin van haar eigen sprookje en dartelt met gemak tussen commercieel en alternatief. Als muzikant staat ze voor positiviteit maar schuwt de donkere kant niet. Als het maar echt is. De creatieve vulkaan die DIEDE heet kwam als eerste tot uitbarsting in Ape Not Mice. Met deze band stond Diede al in het voorprogramma van Caro Emerald, deed ze mee aan de Popronde en werd tot VIVA Aanstormend Talent bekroond.

 

DIEDE is in de eerste plaats muzikant maar heeft nog veel meer bijzondere kwaliteiten. Ze werkt ook als theatermaker, levend standbeeld, grafisch vormgever en model, om even een paar disciplines te noemen. Ze maakt haar merchandise met de hand, en haar podium is een geëxplodeerde kringloopwinkel met zelfgemaakte outfits en lichtbakken. DIEDE bundelt al haar activiteiten onder de paraplu Tiny Bang, haar eigen label.

 

 

BOOKINGS:
Agents After All | (Maarten Middendorp) |
maarten@agentsafterall.nl

020 - 52 10 010

 

MANAGEMENT:
Lars Kelpin
management@diedemusic.com

06 - 53 79 68 20