Guitar Hero

14-01-'15

Baasil boven baas.  

Naast mij staat Basil met een speciaal-voor-de-vrouw-van-meneer-Fender-ontworpen-crèmekleurige-gitaar en een bloemetjes-blouse als een lean-mean-Guitar-God de partijen van Maybe Baby in te gitaren. 

Na Benny's drumtakes het tweede rijtje bakstenen dat uiteindelijk onze EP gaat zijn.

Ik zit op het randje van de vensterbank naast een bronzen Buddha beeldje. Dat lijkt me een goed teken.  

Basil is echt een chille partner in crime! Super zen en steady. Alles gaat een beetje vanzelf goed, ik kan een beetje op de achterbank zitten, terwijl ik normaal als een dolle hond rondloop en iedereen probeer te vermaken. 

Ik ben nu redelijk mindful. Niet dat ik stilzit. Neen. Dat kan ik niet. Ik ben ondertussen artwork aan het maken, mee aan het produceren, schilderen, blogschrijven en aan het koken. O, en ik was trouwens vandaag ook gitaar demper (zie foto!). 

Onrust heb ik alleen omdat ik nog niks kan laten horen. Het is vooralsnog alleen te beluisteren in Fort Studio (soort van Fort Nox).

met iedere toffe partij die er op staat heb ik meer zin om het op standje miljoen door de speakers de wereld in te sturen. Maar geduld is een schone zaak... Schijnt. 

buddha lacht naar me, dus het zal waar zijn. :)

Tijdens het eten van Crips befaamde risotto genaamd 'Bert' hebben we het nog over gekke namen gehad. We hebben vooral gelachen om 'Koos Busters' en Meneer 'Ho Lin Wan'. Maar dat terzijde....... 

to be continued... 

Ready. Set. Record!

06-01-'15

'6 januari is het begin van mijn nieuwe jaar', bedenk ik me terwijl ik mezelf aankijk in de spiegeling van het blikje cola light in mijn hand. 

Het startschot is gelost in de Volver Studio waar ik me momenteel in een onderuitzakstoel bevind. Het begon een tijdje terug toen ik met producer Basil Kuhne heel onschuldig begon met liedschrijven. 

Zonder een uitgediept idee, achterliggende gedachtes, snode plannen of motief om te stoppen met alles wat ik op dat moment aan het doen was. Niks van dat alles, alleen maar een liefde voor muziek maken. Dat, plus een tsunami aan inspiratie en een bomvolle telefoon met half-afgeschreven-voicememo-liedideeën. 

Er was een klik waarna we geregeld samen kwamen om te schrijven en de stapel liedjes ons toch wel begon aan te staren.

Niet alleen werden de liedjes steeds meer opzichzelfstaand en authentiek maar ook de teksten werden steeds persoonlijker en voelde ik zo'n sterke verbintenis ermee dat ik bijna niet anders kòn dan ze opnemen en uitbrengen. Op één of andere manier. 

Drastic change of plans, maar deze verhaaltjes móet ik de wereld toezingen.. 

DIEDE, een compleet nieuw project en avontuur kreeg vorm, samen met Basil, extreem veel plezier, grootse ideeën en een snufje grootmoedigheid. 

2015, nu, vandaag, zitten we in de studio, na een periode van preproductie, met Über-drummer Benny Bakker (hij IS de click) om de drums op te nemen. 

De EP komt uit in april, zo hebben we gepland. 

Heel fijn, gek, spannend en zelfs een tikkie eng om nu ECHT begonnen te zijn. We zijn vertrokken en God weet wat er allemaal nog op ons spoor mag komen, maar ik ben enorm blij, dankbaar en trots met het proces en de mogelijkheid om dit te kunnen realiseren (dank Angela en René!!) 

Benny is een topper, de dag was te gek en de liedjes gaan heel dicht liggen bij wat ik vanuit mijn tenen graag wil creeëren. Dit ben ik. Dit is DIEDE! 

Wie het wil horen-ikkanniewachten-is welkom. Wie het niks vind, ook. :)  

No panic on my Titanic! Alleen maar zin om te spelen en meer te maken!

happy newyear this january 6th <3

 

xx DIEDE